Tiesitkö, että...

Verkoston oppilaitoksissa voit opiskella monin eri tavoin. Ammattiin tai tutkintoa edeltäviä opintoja. Lisäopintoja tai yleissivistäviä opintoja.
Tarjontaa löytyy!

Opiskeluja räätälöidään henkilökohtaisesti osaamisesi mukaan.

Myös ammatillisista opinnoista voit lähteä työharjoitteluun ulkomaille.

Kysy lisää oppilaitoksistamme.

 

 

 

Helsingin Diakoniaopisto, Lahden diakonian instituutti ja Oulun Diakoniaopisto yhdistyvät

Aiesopimuksen allekirjoittivat Tapani Turpeinen Oulun Diakonissalaitoksen säätiöstä, Tiina Mäkelä Lahden Diakoniasäätiöstä ja Olli Holmström Helsingin Diakonissalaitoksen säätiöstä.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö, Lahden Diakoniasäätiö ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiö ovat allekirjoittaneen aiesopimuksen, jonka pohjalta säätiöt ryhtyvät valmistelemaan koulutuspalvelujensa yhdistämistä valtakunnalliseksi oppilaitokseksi. Kesän ja syksyn aikana laaditaan suunnitelma, miten yhdistyminen toteutetaan.

Yhdistymisen tuloksena maakunnallisista opistoista syntyy valtakunnallinen, lähes 2000 opiskelijan hyvinvointi- ja hoiva-alojen työvoiman kouluttaja. Uudella koulutuksen järjestäjällä on vahva kokemus myös maahanmuuttajien ja erityisryhmien koulutuksesta. Toimipaikkoina ovat tällä hetkellä Helsinki, Lahti, Oulu ja Ylitornio.

Aiesopimuksen jälkeen valmisteltavassa suunnitelmassa tullaan sopimaan muun muassa organisaation rakenteesta, henkilöstön asemaan liittyvistä kysymyksistä ja aikataulusta. Tavoitteena on, että koulutus uudessa perustettavassa osakeyhtiössä käynnistyy jo vuoden 2017 alussa.

400 vuoden kokemus koulutuksesta

Yhdistämällä voimavaroja nämä kolme koulutuksen järjestäjää haluavat kehittää koulutuksellista osaamistaan ja varmistaa edelläkävijyytensä toisen asteen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Yhdistymisessä pyritään saavuttamaan myös säästöjä ja opetuksen synergiaa työelämän kanssa.

Helsingin Diakoniaopistolla, Lahden diakonian instituutilla ja Oulun Diakoniaopistolla on paljon yhteistä. Toimijoita yhdistää vahva diakoninen perusta ja kyky kohdata koulutuskentällä niitä ihmisiä, jotka ovat muuten vaarassa jäädä koulutuksen ja työelämän ulkopuolelle. Yhteensä toimijoilla on noin 400 vuoden kokemus koulutuksen järjestämisestä.

Aiesopimuksen allekirjoittaneille kolmelle säätiölle on ollut tyypillistä vastata ajan haasteisiin. Nyt käynnistyneellä yhdistymishankkeella ennakoidaan koulutussektorin tulevia muutoksia.

 

Lisätietoja antavat:

Helsingissä Olli Holmström,
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön johtaja
puh. 050 483 6313
**@**

Lahdessa Tiina Mäkelä,
Lahden Diakoniasäätiön johtaja
puh. 044 713 2200
**@**

Oulussa Tapani Turpeinen,
Oulun Diakonissalaitoksen säätiön johtaja
puh. 050 312 5601
**@**

Ajankohtaista
Tulevia tapahtumia

Tule tutustumaan verkoston jäsenten koulutustarjontaan eri tapahtumissa. Lue lisää

Helsingin Diakoniaopisto, Lahden diakonian instituutti ja Oulun Diakoniaopisto yhdistyvät

Kolme perinteistä koulutuksen järjestäjää ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka myötä valmistellaan yhtä Suomen suurimmista hyvinvointi- ja hoiva-alojen kouluttajista. Hankkeen taustalla on toisen asteen koulutuksen nopeasti muuttuva toimintaympäristö. Lue lisää

Opiskelutekniikkakysely

Miten opit tehokkaimmin?

  Katso tulokset äänestämättä itse
Suurenna tekstin kokoa Piennennä tekstin kokoa